Darling Point Residence

Location:
Darling Point, NSW
 
Year:
2016

An exercise in refinement. Perched high on the site, the existing house at Darling Point had underutilised views of Rushcutters Bay, unfavourable orientations and a long approach from the street. We were commissioned to redesign the project, creating a sensitive addition that compliments the architectural style of the house. The interiors were also reconsidered in a calm and restful style.

The entry was repositioned to the side of the house, decongesting the front façade so that internal spaces could open out to the view. A new pool and levelled garden areas were added to the front, forming a podium for the building. A tunnel was carved through the basement to provide direct lift access to all levels from the street. Internally, the rooms were reconfigured to connect with each other through framed openings, forming uninterrupted lines of sight overlooking Rushcutters Bay.

Cart ()
Close
item.title

Price:
Qty: +
Remove

Your cart is empty! Keep Shopping?

Total:
Shipping: